Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22

Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50
Att flyga till Gotland - Bodaborg Visby

Att flyga till Gotland

Att flyga till Gotland är som att åka utomlands och då att åka till exempelvis franska Rivieran. Här är stränderna vita, vattnet klart blått och i Visby avnjuter man av god mat på uteserveringarna. Men det är också så svenskt att man får en klar kulturinjektion av den svenska barnfilmen Pippi Långstrump direkt man kommer till Ringmurens portaler. Det är en perfekt mix av svenskt och utland i ett resmål och den som inte har varit på Gotland har verkligen gått miste om något.

Att resa inom Sverige kanske inte är lika exalterade som att åka utomlands, men här kan det vara en fråga om vart man åker på sitt resmål. Är det vackra Gotland så kan man räkna med att få uppleva en ö som i många fall liknar en Grekisk ö. Dock har vägen dit varit knepig för många svenska turister som inte har samma lyx som när de åker till Öland och ofta önskas bättre förbindelser. En majoritet av turisterna har fått åka med fartygen som går emellan och detta har skapat en del missnöje. Detta för att det tar betydligt längre tid än om det funnits en direkt bro över vattnet. Istället talar man nu om att boka flygresor över och flygbolagen börjar förstå behovet för en sådan deal.

När affärsresenärerna går på semester får svenskt inrikesflyg försöka leva på turisterna istället. Flyget fajtas ständigt med högt bränslepris och hård konkurens. Det sistnämnda lär inte minska i sommar. Inrikesbolagens sommarsatsningar pekar nämligen åt samma håll – Gotland.(läs hela artikeln här)