Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22

Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50
Gotland för den äventyrslystne - Bodaborg Visby

Gotland för den äventyrslystne

Den som vill uppleva Gotlands spännande förflutna, känna historiens vingslag och allt det där besöker helst muséer, gravhögar, runstenar och medeltidskyrkor på sin semester på ön. Men andra kanske vill göra något lite mer… fartfyllt. Det kan man göra på Gotland. Några exempel på aktiviteter som finns att tillgå på ön är följande.

Kitesurf

En blåsig ö med 50 sandstränder är som gjord för kitesurfing, och om du inte har några förkunskaper så finns det utmärkta nybörjarläger, där allt ingår. Förutom kunskaperna då, de måste du nöta in på egen hand. Gotlands surfcenter arrangerar kurser för grupper om fyra personer, vilket gör att alla deltagare har god tillgång till ledaren, och kan utveckla sig i sin egen takt.

Cross fit

För vissa människor är några dagars tuff träning om året ett äventyr. Kommer kroppen att palla? För den som gärna ger sig själv den adrenalinkicken finns ett cross fit-läger i Tofta, som definitivt kommer att driva upp pulsen och adrenalinet. Visst kan man träna även hemma, men inte i en lika vacker natur.

Den som hellre vill träna för sig själv, i natur som till stor del är orörd, beger sig med fördel till Gotska Sandön, belägen fyra mil norr om Fårö. Denna ö är naturreservat och var tidigare militärt skyddsområde, och är därför ett utmärkt resmål för den som helst springer långa sträckor på i stort sett orörda sandstränder. Se upp för aggressiva trutar, bara.

Cykling

På Gotland kan man cykla såväl mountainbike över stock och sten, som landsväg på asfalterade vägar. Landsvägscyklisterna kommer i september, för att delta i tävlingen Gotland 360. Precis som namnet antyder får man som deltagare se precis hela ön. Har du svårt att komma ifrån jobbet i september är kanske ett MTB-läger på sommaren en bättre idé. Sådana finns också. Se bara till att du har god grundkondition.