Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22

Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50
Gotland med barn - Bodaborg Visby

Gotland med barn

Att semestra på Gotland med sina barn är inget problem. Det är snarare lättare än på många andra håll i landet, som i fjällen. Såväl små som stora barn kan lätt hållas sysselsatta på Gotland, troligen hela sommaren, om så skulle krävas. Att göra en lista på allt som finns att uppleva är omöjligt, men här kommer några tips.

Medeltidsveckan

Alla barn har en period då de fascinerar av dinosaurier, och en period då de fastnar för medeltiden, antingen riddarna, eller de sköna jungfrurna, eller gycklarna, eller alla tre. Ett av de bästa tillfällena att uppleva denna tidsperiod i Sverige är medeltidsveckan i Visby. Då fylls staden av både medeltidsentusiaster från när och fjärran, som av vanliga turister med ett intresse för medeltiden.

Numera hålls medeltidsfestivaler och -marknader på många håll i Sverige, men medeltidsveckan i Visby är den största, och en av de äldsta. Inbjudna grupper arrangerar tornerspel, framför medeltida musik och gycklarkonster, men minst lika populära är de inslag som har uppstått spontant. Dit hör klädbytardagen, när männen klär sig som kvinnor och vice versa, och turneringen i medeltida fotboll.

Sol och bad

Gotland har flest soltimmar i hela Sverige, och det är en anledning till att så många turister kommer hit på sommaren. En annan är de fantastiska stränderna. Tofta är den mest kända, utbyggd med glasskiosker, minigolfbanor och annat. Den som vill ha en lugnare strand kan bege sig till Lausviken, Nybro eller Kvarnåkershamn. Alla dess stränder ligger vid Östersjön.

Men det finns även badplatser i inlandet. Sjö heter träsk på gotländska, men låt dig inte luras: de är inte så tokiga badsjöar. Dessutom finns det flera gamla kalkbrott, som gotlänningarna har badat i sedan kalkbrytningen upphörde. Smöjen i Hellvi socken är ett sådant.

I händelse av regn

Det är inte ofta som det regnar under den gotländska sommaren, men det händer. Så vad gör man då? Ett förslag är att man beger sig till Uncle Joes i Visby, där man kan bowla, spela biljard eller varför inte squash om man vill svettas lite mer? Den som har mycket överskottsenergi kan även spela laserdome.