Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22

Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50
Resmål i Sommarsverige och i världen - Bodaborg Visby

Resmål i Sommarsverige och i världen

Svenskarna älskar att resa. Både inom Sverige men även utomlands. Vilka var de populäraste resmålen under 2018 och vartåt blickar vi under det nya året egentligen?

Först och främst, om du ska ut och resa – skaffa en bra resväska som passar för ändamålet. Kanske en rymlig kabinväska, eller en större rullväska där du får plats med all din packning samt det du eventuellt köper med dig på din resa. På resväskor.se hittar du massor av väskor att botanisera bland och klicka hem, fort och enkelt. Sedan är det bara ut och utforska Gotland, Sverige och världen.

Utforska mer av Sverige

Många har sett mer av exotiska platser på andra sidan jorden, än sitt eget Sverige. Det borde vi ändra på! Det är inte bara mer klimatvänligt att åka tåg runt om i Sverige än vad det är att ta flyg till städer runt om i Europa, Amerika och Asien till exempel. Så, vad går att göra i Sommarsverige egentligen? Om du vill ha en aktiv semester är rådet att cykla, vandra och dyka, samt surfa runt om i landet. Några tips får man när man läser denna artikel i Aftonbladet:

 • Gå glaciärkurs i Kebnekaise och lär du hur du gör ute på fjället samt njut av naturen däruppe.
 • Åk på ridweekend i Östergötland och upptäck naturen från hästryggen.
 • Cykla dressin i Skåne mellan Klippan och Ljungbyhed på en gammal veteranjärnväg, en mil lång och genom vackra ek- och bokskogar upptäcker du Skånes natur.
 • Åk på dyksafari på Gotland och gör det tillsammans med en erfaren guide. Utforska förlista skepp och upplev naturen under ytan.
 • Cykla Sjuhäradsrundan på en gammal banvall och passera både stationsbyggnader och gamla järnbroar, 15 mil helt bilfritt mellan Borås, Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga.
 • Gå på en midnattssolsvandring på Kungsleden.
 • Surfa i Varberg och lär dig grunderna till denna sport som tränar dina armar, ben och rygg på en och amma gång.

Samt mycket, mycket mer som Sommarsverige har att erbjuda.

Unga får möjlighet till resande

I Svenska Dagbladet går det nu att läsa om hur närmare 300 svenska ungdomar, som alla är 18 år fyllda, kommer få möjlighet att resa runt i Europa på EU:s bekostnad i sommar. De har blivit utvalda av 80 000 personer inom EU-kommissionens initiativ Discover EU. De får vidare ett resebidrag på ungefär 2 600 kronor som är användbart upp till en månad, under perioden från 15 april till 31 oktner, och måste inkludera minst en resa till ett annat medlemsland, och ska i första hand utnyttjas för tågresa. Det är vidare andra året i rad som 18-åringar från olika EU-medlemsländer får denna chans till ett resebidrag. Totalt är det 30 000 unga som får chansen att utforska kulturer och traditioner, städer och landskap i Europa, knyta kontakter med andra resenärer och lära sig språk på nya platser. Det var 1 610 svenska ungdomar som ansökte om detta resebidrag.

Enligt Vagabond var dessa platser ute i världen de populäraste resmålen för svenskarna under 2018:

 1. Gran Canaria
 2. Mallorca
 3. Rhodos
 4. Cypern
 5. Kreta
 6. Teneriffa
 7. Turkiska sydkusten
 8. Phuket, Thailand
 9. Egypten
 10. Kap Verde