Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22

Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50
Svenskar älskar sin bilsemester - Bodaborg Visby

Svenskar älskar sin bilsemester

De flesta är uppvuxna med bilsemestern och har ett flertal gånger begett sig ut på vägarna tillsammans med familjen. Det är bilsemestrar till Kolmården utanför Norrköping, det är båt över till Visby med bilen i tryggt förvar på bildäck. Detta är svenskarnas favorit och därför ligger Sverige med omnejd alltid på kartan för bästa resmålen. Det är Europa och kringliggande nordiska länder som de flesta väljer att åka till och nu har topplistan släppts för favoritresmålen runt om.

bilsemester för ett par

Vi har avlägsnat våra dubbdäck, börjat göra bilen sommarfin med nya däck och nytvättade lack. Det är nu det är dags att börja planera för sommarens bilsemester. Bilsemestern är något som är heligt för många svenskar och med det menas att man har en förkärlek för att bege sig ut i världen genom att köra dit. Det finns ett flertal positiva saker med detta och då handlar det mycket om att man ser mer, får uppleva saker på förstahand och missar inte dem små avstickarna som gör resmålet så speciellt. Istället för att göra som många andra som har onödigt bråttom så kan man istället välja att inte åka på autobahn och istället ta småvägarna som leder genom ett flertal småbyar.

Få ut det bästa av semestern

Det är lätt att binda upp sig lite för mycket vad gäller semestern och är det läge att se över vart man ska ta vägen och sedan ta gott om tid på sig för att ta sig dit. Är det en dygnskörning till platsen så kan man gott och väl välja att ta två dygn på sig istället och räkna med flera stopp på vägen, små omvägar och platser som man kan besöka. Är man inte bunden till att infinna sig en viss tid så har man också mer frihet i att sova över på ett Bed & Breakfast någonstans längs landsvägen ute i någon fransk by exempelvis. Varför Frankrike dyker upp som förslag är för att den ligger i topp på bilsemesterfirare önskeresmål. Närmare bestämt Disneyland i Paris. På andra plats kom inte helt otippat Danmarks Legoland, på tredjeplats finns Nordsøen Oceanarium i Skagen och på fjärde plats deras Tivoli i Köpenhamn. Dessa resmål är då främst för barnfamiljer, därför kan det vara smart att tänka på detta innan ni beger er:

  • Ta med aktiviteter till barnen, det blir lätt tråkigt och för många barn så gör sig myrorna i bena mer påmind än annars. Smart är att ha med en surfplatta, en billek eller liknande som kan underhålla barnen medan ni kör. Som tur är finns det laddare till iPad och surfplattan som passar i bilens cigarettändare.
  • Kolla ut resvägar innan så att ni har bra koll, alternativet är GPS om ni känner er osäkra. Men kom ihåg att ni inte måste binda upp er på just en resväg, det kan dock vara skönt för er att veta hur vägarna går utifall något händer.
  • Bilen ska vara nyservad helst, är den inte det så ska det klara flera mil utan att krascha, nya däck, byt olja, fyll på spolarvätska, kolla bromsar och liknande.