Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 22

Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 50
Ta båten till Gotland - Bodaborg Visby

Ta båten till Gotland

När sommaren kommer finns det några som tycker att det är lite, lite härligare än vad alla andra gör. Nämligen båtägarna! Att äntligen få plocka ut sin båt ur vinterförrådet är en stor lycka för många, och att kunna ge sig iväg på sommarsemestern med familj eller vänner. Då finns det en destination inom väldigt rimliga avstånd som många gillar att åka till om somrarna.  Vi pratar givetvis om det härliga Gotland!

Att vara en båtägare för med sig mycket roligt. Många tillfällen med end båt är sådana som gör livet så härligt som det precis är, och det gör somrarna till den absolut bästa tiden på året, även om man är en sådan som gillar att åka skidor. Men att ge sig ut med båten är svårslaget, och att åka till Gotland om somrarna är något av det mysigaste man kan göra. Inte bara själva båtresan utan även destinationen som är Sveriges kanske vackraste ställe om sommaren. Men så finns det såklart de tillfällena som är lite extra kämpiga då man har båt. Den kräver nämligen omvårdnad och den måste hela tiden kollas efter, så helt perfekt är det ju inte. Låt oss därför ta upp några punkter som man bör ha i åtanke innan man skaffar, eller efter man skaffat, en båt!

  • En båt är ofta rätt dyr, både att köpa och att ha. Därför vill man inte att man ska bli av med den. Det vill man visserligen aldrig, vilken ägodel det än handlar om, men just båten är en sådan sak som kan svida lite extra mycket. Visst kan man inte rå för om det händer, men man kan försöka förebygga det på ett eller annat sätt. Med en stöldmärkning till båten blir den inte ett lika hett byte för diverse båttjuvar. Men även om oturen skulle vara framme är båten märkt med siffror som endast träder fram i UV-ljus, vilket gör det lätt för polis, tull, försäkringsbolag med mera att identifiera den.
  • En båt är något som är säsongsbaserat, att ge sig ut med båten under vinterhalvåret är alltså inget alternativ. Det innebär med andra ord att man måste ta upp sin båt från vattnet när det börjar bli kallt. Då är det bra att ha ett ställe man ställer undan den på under vintern. Det kan vara i sitt garage, hos en vän eller hos någon som erbjuder vinterförvaring för just båtar. Alla olika sorters båtar kräver olika typer av förvaring och det är viktigt att veta vad som är bäst för sin egen båt.
  • Köp rätt båt! Det finns otaligt många modeller, former, färger, styrkor på motor, eller utan motor helt. Listan bara fortsätter, och att hitta rätt båt för en själv är inte alltid lätt. Kolla gärna här för tips om olika typer av båtar och saker att tänka på om du går i tankar om att köpa en båt.

Som sagt, visst finns det tider som är jobbiga med att ha båt men det lönar sig alltid i slutändan. Få känslor går upp emot den man känner när man glider in i hamnen på Gotland.